Sunday, January 23, 2011

YouTube ostvaruje snove: Komičar zatražio milion dolara – i dobio!



Brooklynski komičar Craig Rowin koji na YouTubeu zatražio da mu neko pokloni milion dolara u srijedu je doživio ispunjenje svog gotovo nemogućeg sna, piše NY Dailynews.

Rowin je istovremeno ostao zapanjen i presretan svojim potencijalnim dobitkom.

- Još mi sve nije sjelo kako spada. Zaslužujem li to? Nemam pojma. Možda ne. No, u svijetu ima toliko bogatstva, dajte mi barem komadić - rekao je Rowin.

Dodaje kako ovo nije namješteno. U svojem je posljednjem videu predstavio pismo misterioznog biznismena imena Benjamin ovjereno od strane odvjetnika, a koje potvrđuje kako će dobiti milion dolara, prenosi Jutarnji.

Čak je i pustio snimku telefonskog poziva neznanog dobrotvora.

- Zdravo Craig, Benjamin je, nadao sam se da ću te uhvatiti uživo. Htio bih s tobom razgovarati kako te učiniti milionerom - rekao je glas s druge strane telefonske linije.

Rowin je objasnio kako se njegovom 'meceni' jako svidio video u kojem komičar traži milion dolara. S Benjaminom bi se službeno trebao upoznati 2. februara u pozorištu Upright Citizens Brigade na newyorškom Manhattanu kada će i dobiti ček na milion dolara.

- Ne planiram odmah kupiti dva jet skija. Barem ne sada. Možda si priuštim odlazak na posao u limuzini, no ne produženom Hummeru već običnoj. Ipak imam standarde - ističe Rowin.

On je prije dva mjeseca na internetu objavio snimku u kojoj je jednostavno zatražio milion dolara .

- Milioneri, slušajte. Imam poslovni prijedlog za vas. Dajte mi milion dolara - kratko i jasno je poručio Rowin u svojim filmićima.

Novac mu nije trebao za ništa posebno, ali smatra kako bi imati milion dolara „sigurno bio odličan osjećaj“.

0 comments:

Post a Comment